Mindful @ Work

Wanneer je de gelegenheid wilt creëren om op te laden en balans te vinden te midden van de doorgaande actiemodus op het werk, kan meditatie hier een mooie manier voor zijn. Losse meditatie groepssessies kunnen op kantoor gegeven worden. Denk aan bijvoorbeeld wekelijks een sessie van een uur waarin begeleiding wordt gegeven en gelegenheid is tot vragen aan het einde. Laagdrempelig en open voor alle werknemers die hier behoefte aan hebben.

Trainingen

Moet Bloei van binnen biedt ik trainingen, workshops en persoonlijke begeleiding om werknemers te helpen bewuster, veerkrachtiger en gelukkiger te leven en werken. Methoden die ik gebruik zijn mindfulness, compassie, ACT, kennis van de boeddhistische psychologie en kennis van wetenschappelijke onderzoeken over de werking van ons brein en lichaam. Trainingen en begeleiding zijn gericht op zowel preventie van mentale en fysieke klachten als op het vergroten van welzijn.

Neem contact op voor de mogelijkheden.
 

Wat brengen de sessies mijn werknemers?

De trainingen van  bloei van binnen zijn gericht op het vergroten van:

  • Veerkracht en vitaliteit

  • Psychologische flexibiliteit

  • Effectieve communicatie

  • Bewustzijn van eigen handelen en keuzes hierin

  • Balans

  • Zelfvertrouwen

  • Het vermogen om goed voor jezelf te zorgen

Waarom mindfulness in organisaties?

14% van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten en 5% van de beroepsbevolking komt als gevolg daarvan langdurig thuis te zitten, gemiddeld zo’n 242 dagen (Radboud Universiteit).

We ervaren in steeds grotere mate drukte in ons leven en druk om te presteren. We hebben de neiging hier niet of nauwelijks bij stil te staan en gaan gemakkelijk over onze grenzen heen. We leven op de automatische piloot en weten vaak pas te laat welke prijs we daarvoor betalen.

Steeds meer werkgevers nemen verantwoordelijkheid voor het welzijn van hun medewerkers. Ik denk hierover graag mee en kan hierbij praktische ondersteuning bieden.

 

“Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it. Always work with it, not against it.”

Eckhart Tolle

diego-ph-fIq0tET6llw-unsplash.jpg