GRATIS online CURSUS Mindfulness voor Ouderen 

START: DONDERDAG 7 JANUARI 2021

  • Tijd: Donderdag ochtend 10:30 - 11:30.

  • Data: 7, 14, 21, 28 jan, 4 en 11 feb.

In deze cursus van 6 lessen beoefenen we mindfulness en meditatie en bespreken we daaraan verwante thema’s zoals: meer in het hier en nu zijn, acceptatie, compassie en hoe om te gaan met stress.

Voor deze online cursus gebruiken we ZOOM. Je hebt hiervoor nodig: een laptop/computer/tablet of smartphone met camera en geluid, en een e-mailadres.

Stuur mij een bericht om je aan te melden. 

'Als je graag oud bent, staat het je goed.'

Toon Hermans

Zouden we niet allemaal graag ouder worden als een mooie rijpende wijn, die beter en krachtiger wordt naarmate de tijd verstrijkt? Maar ouder worden gaat ook gepaard met onvermijdelijke ontwikkelingen zoals fysieke ongemakken en pijn, het verlies van naasten, het achteruitgaan van cognitieve vaardigheden en soms eenzaamheid en somberheid. Beoefening van meditatie is een mooie manier om met deze ervaringen om te gaan en meer te kunnen genieten van kleine dingen en momenten.

Wil je graag:

  • Meer innerlijke rust vinden

  • Gemakkelijker accepteren wat moeilijk is

  • Minder piekeren

  • Meer lichtheid en vriendelijkheid in je leven ervaren

Vaak zijn we verzonken in gedachten in fantasieën of piekerstromen, zonder dat we het doorhebben. Veel van de stress die we ervaren speelt zich af in ons hoofd. Mindfulness is de bewustwording én aanvaarding van alles wat je ervaart, denkt en voelt op dit moment. Het beoefenen van  mindfulness, door bijvoorbeeld meditatie helpt om meer in contact te zijn met het hier en nu en vrede en vrijheid te vinden met wat er nu is. Het helpt om los te komen van de altijd maar oordelende geest en meer rust en ruimte te ervaren.